Utrechts mbo lanceert campagne De Talentenmaatschappij

14 oktober 2024

Op maandag 14 oktober gaf wethouder Dennis de Vries samen met de vier bestuurders van het Utrechts mbo het startschot voor de campagne De Talentenmaatschappij. Met de campagne vragen zij aandacht voor de gelijkwaardigheid van mbo-onderwijs.

Wat is de Talentenmaatschappij?

In dit project zetten we een belangrijke stap richting een wereld waarin talent en vaardigheden centraal staan, ongeacht het opleidingsniveau. Waarom zouden we mensen in hokjes plaatsen en het hebben over opleidingsniveaus zoals “hoog” of “laag” opgeleid, terwijl iedereen unieke manieren heeft om te leren en te groeien?

Wij geloven dat het tijd is om álle talenten te vieren en te ondersteunen, ongeacht de manier waarop iemand leert of werkt. Onderwijs draait om meer dan alleen kennis; ieder talent telt! Van denkers en doeners tot makers en creatievelingen – iedereen draagt bij aan het grotere geheel.

Deel en like het Talentenmaatschappij statement!

Van 14 tot 20 oktober staan we met een visuele petitie op het Eventplein van Utrecht Centraal. Streef jij ook naar een samenleving waarin we erkennen en waarderen dat iedereen een ander talent heeft? Laat je horen voor de talentenmaatschappij. Geef een digitale like, deel via socials het statement of hang een lintje aan het talentenobject op Utrecht Centraal. Het digitale statement vind je hier.

De Talentenmaatschappij is een initiatief van de gemeente Utrecht en de Utrechtse onderwijsinstellingen (MBO Utrecht, Nimeto, ROC Midden Nederland, Grafisch Lyceum Utrecht).

Voor meer informatie ga je naar de site www.talentenmaatschappij.nl