Prinsjesdag van dichtbij meemaken

17 september 2024

Het is de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag. De dag waarop Koning Willem Alexander in de troonrede de belangrijkste plannen voor het komende jaar uitspreekt vanuit Den Haag. Bij dit evenement hadden mbo’ers vandaag een belangrijk rol.

Belangrijke mbo’ers

Alle ministers werden vandaag opgemaakt, gekapt en gestyled door mbo-studenten in kapsalon Aveda. Een mooi initiatief waarmee de overheid laat zien hoe belangrijk mbo’ers zijn. Onze mbo-ambassadeur Larisha Boer was aanwezig in de kapsalon en ontmoette alle ministers.

Vorig jaar won Larisha samen met haar teamgenoten de eerste prijs met hun idee om de positie van mbo’ers in de maatschappij te versterken. Ze introduceerden vorig jaar het label ‘MBO heeft het in de hand’ en hebben als doel zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te stellen.

Persoonlijke ontmoeting

“Het is ons gelukt alle ministers een logo van ons label mee te geven” verteld Larisha. “Het was echt ontzettend druk met pers, beveiliging en met mbo-studenten natuurlijk. Ik ben daarom extra blij dat ik minister Bruins en minister Paul persoonlijk heb ontmoet”.