Begin deze maand was de brasserie van MBO Utrecht precies één jaar in gebruik! Brasserie De Walvis werd toen voor de eerste keer gebruikt om gasten te ontvangen. Sindsdien is het een komen en gaan van studenten, docenten, medewerkers en andere gasten.
Domar Werkman en Constance Uitenbogaard zijn vertrouwde gezichten voor regelmatige bezoekers van de brasserie. Het afgelopen jaar hebben zij zich hard ingezet om de Brasserie verder uit te bouwen.
De brasserie wordt inmiddels, onder begeleiding van Domar, helemaal gerund door studenten. Zij zijn verantwoordelijk voor de opening en sluiting, het menu, de voorraad, inkoop en ze sturen elkaar aan in de bediening. Studenten en medewerkers kunnen van dinsdag t/m donderdag van 11 tot 15 uur in de brasserie terecht.
Naast deze vaste openingstijden is de brasserie ook beschikbaar voor vergaderingen, groepslunches of borrels. Of je nu aan het onderwijs verbonden bent of juist van buiten komt, Constance werkt voor iedereen een mooi arrangement uit en zorgt ervoor dat er studenten klaarstaan om je te ontvangen.
“Het meeste trots zijn we natuurlijk op de studenten! We zien studenten niet als tijdelijke krachten, maar als waardevolle partners die bijdragen aan de identiteit van onze brasserie. We zijn trots op de levendige leeromgeving die we kunnen bieden én op alle projecten die we tot nu toe gerealiseerd hebben met behulp van studenten van verschillende opleidingen.
We werken natuurlijk niet alleen. We zijn trots op alle mensen met wie we samenwerken om de brasserie tot een succes te maken. Iedereen leert van elkaar en inspireert elkaar, van chef tot stagiair! Deze energieke werkomgeving komt uiteindelijk ook onze gasten ten goede”
Het dagelijkse team bestaat naast beide dames uit Jan Vernooij, Juliaan Slembrouck (theater) en stagiaires Bente Kemp & Fenna Bekooij.