Entree assistent horeca, voeding, voedingsindustrie
Start je eigen horecazaak! Leer alle zakelijke en praktische skills die je nodig hebt om een horecazaak te runnen bij de opleiding Meewerkend Horeca ondernemer.
In het eerste leerjaar volg je theorie- en praktijklessen en doe je ervaring op in onze brasserie met echte gasten. Je loopt stage bij erkende bedrijven en leert vaardigheden die je voorbereiden op een carrière in hospitality of toerisme. Onze docenten komen uit de praktijk, waardoor de lessen actueel en praktijkgericht zijn.
Aan het eind van het jaar kies je een richting: horeca of toerisme. Kies je voor Ondernemer hospitality, dan verdiep je je in de horecasector en leer je onder andere serveren, rekeningen opmaken, een ondernemingsplan opstellen en leiding geven aan een team.
Je gaat op excursie, reist in jaar één mee naar het buitenland en organiseert in jaar twee zelf een deel van die reis. Ook is er een beroepsreis én kun je meedoen aan internationale wedstrijden en conferenties (AEHT).
Aanmelden studiejaar 2025 – 2026Opent in een nieuwe tab:
Je leert het beste door te ervaren. Bij MBO Utrecht werk je aan échte projecten, met fijne begeleiding. Je kent elkaar, het is gezellig en je ontdekt wat bij jou past. Zo groei jij op jouw manier, het draait om jou.
Tijdens de opleiding krijg je een afwisselend programma van theorielessen, vaardigheden en praktijklessen. Je krijgt bijvoorbeeld de volgende vakken:
Naast Engels en Nederlands bieden wij ook Spaans en Duits aan.
In je tweede en derde leerjaar ga je stage lopen. Altijd eens een langere tijd in het buitenland willen wonen en werken? Dit is je kans! Er zijn binnen onze opleiding mogelijkheden om in het buiteland stage te lopen.
Versnellen is mogelijk via individueel maatwerk.
Voor deze opleiding zijn er geen extra toelatingseisen.
Deze mbo-opleiding start eind augustus, na de zomervakantie van regio Midden.
Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):
In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding.
Opleidingscode Opleidingscode is een landelijke lijst met erkende opleidingen door de overheid. 25185
Op Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.
Na je studie kun je aan het werk bij hotels, restaurants of bijvoorbeeld cateringbedrijven. Je geeft leiding aan de gastvrouwen en gastheren of denkt mee aan het verbeteren van de gastvrijheid in een restaurant. Je werk is afwisselend en zeker niet van 9 tot 5 uur.
Doorleren aan het hbo kan natuurlijk ook. Onze studenten kiezen dan vaak voor de Hogere hotelschool of Vrijetijdsmanagement.
Echt een goede indruk krijgen van de opleiding Ondernemer hospitality? Bezoek dan een van onze studiekeuze-events.
Studiekeuze-events
"Toen ik de kans kreeg om in Milaan stage te lopen, heb ik die met beide handen aangepakt. Er is een wereld voor mij open gegaan."
Myra
Student
In het hart van de MBO Utrecht Onderwijsboulevard bloeit een nieuw initiatief op: brasserie De Walvis, een levendige ontmoetingsplek waar studenten van de Academie voor Horeca en Toerisme hun theoretische kennis in de praktijk kunnen brengen.
Meer over Brasserie de Walvis6,9
44%
72%
100%