Lancering preventiewebsite ikvoelmerot.nl bij MBO Utrecht

26 september 2024

Vandaag lanceren NIP en 113 Zelfmoordpreventie, in bijzijn van studenten van MBO Utrecht, de website ikvoelmerot.nl. De website is specifiek ontworpen voor jongvolwassenen die zich somber, angstig of eenzaam voelen en gedachten hebben aan zelfdoding.

Taboes doorbreken en thema’s bespreekbaar maken

Het doel van dit project is het terugdringen van het aantal zelfdodingen onder jongvolwassenen. Durven en leren praten over mentale problemen zijn hier bij heel belangrijk en zorgen ervoor dat taboes rond dit onderwerp doorbroken worden.

Onderwijsdirecteur Andrea Hagen vertelt: “Als school hechten we veel waarde aan het welzijn van onze studenten en daarom willen we ook verschillende thema’s bespreekbaar maken. En zelfdoding hoort daar ook bij. We willen juist het gesprek met elkaar aangaan, zodat onze studenten zich op school gehoord voelen en weten waar ze terecht kunnen als het niet goed gaat. De nieuwe website gaat daar zeker bij helpen!”

Preventiewebsite

Op ikvoelmerot.nl kunnen jongvolwassenen terecht voor praktische tips en herkenbare verhalen van leeftijdsgenoten. Ook bevat de website informatie over hoe ze de weg kunnen vinden naar laagdrempelige steun en professionele hulp.

De website is een samenwerking tussen 113 Zelfmoordpreventie en het NIP en is onderdeel van het project Samen Minder Suïcide: jongvolwassenen.