Entree assistent horeca, voeding, voedingsindustrie

Start je eigen horecazaak! Leer alle zakelijke en praktische skills die je nodig hebt om een horecazaken te runnen bij de opleiding Meewerkend Horeca ondernemer.
In het eerste leerjaar volg je theorie, vaardigheden en praktijklessen die je voorbereiden op een carrière in horeca of toerisme. Je loopt stage bij erkende bedrijven zoals Van der Valk of Albron en doet praktijkervaring op in onze eigen brasserie, waar je werkt met echte gasten.
Veel docenten hebben zelf in de praktijk gewerkt, waardoor de lessen actueel en praktijkgericht zijn.
Aan het eind van het jaar kies je een richting: horeca of toerisme. Kies je voor Meewerkend horeca ondernemer, dan verdiep je je verder in de horecasector. Je leert onder andere serveren, rekeningen opmaken en een ondernemingsplan en inkoopbeleid opstellen.
Je leert het beste door te ervaren. Bij MBO Utrecht werk je aan échte projecten, met fijne begeleiding. Je kent elkaar, het is gezellig en je ontdekt wat bij jou past. Zo groei jij op jouw manier, het draait om jou.
Tijdens de opleiding krijg je een afwisselend programma van theorielessen, vaardigheden en praktijklessen. Je krijgt bijvoorbeeld de volgende vakken:
Naast Engels en Nederlands bieden wij ook Spaans en Duits aan.
In je tweede en derde leerjaar ga je stage lopen. Altijd eens een langere tijd in het buitenland willen wonen en werken? Dit is je kans! Er zijn binnen onze opleiding mogelijkheden om in het buiteland stage te lopen.
Versnellen is mogelijk via individueel maatwerk.
Voor deze opleiding zijn er geen extra toelatingseisen.
Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):
In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding.
Opleidingscode Opleidingscode is een landelijke lijst met erkende opleidingen door de overheid. 25185
Op Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.
Na je studie kun je aan het werk bij hotels, restaurants of bijvoorbeeld cateringbedrijven. Je geeft leiding aan de gastvrouwen en gastheren of denkt mee aan het verbeteren van de gastvrijheid in een restaurant. Je werk is afwisselend en zeker niet van 9 tot 5 uur.
Doorleren aan het hbo kan natuurlijk ook. Onze studenten kiezen dan vaak voor de Hogere hotelschool of Vrijetijdsmanagement.
Echt een goede indruk krijgen van de opleiding Meewerkend Horeca ondernemer? Bezoek dan een van onze studiekeuze-events.
Studiekeuze-events"Toen ik de kans kreeg om in Milaan stage te lopen, heb ik die met beide handen aangepakt. Er is een wereld voor mij open gegaan."
Myra
Student
In het hart van de MBO Utrecht Onderwijsboulevard bloeit een nieuw initiatief op: brasserie De Walvis, een levendige ontmoetingsplek waar studenten van de Academie voor Horeca en Toerisme hun theoretische kennis in de praktijk kunnen brengen.
Meer over Brasserie de Walvis6,9
44%
72%
100%